Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΜΙΑ HΜΕΡΑ ΣΤΟ "THE RANCH"


Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και εμείς επιτέλους κάναμε την εκδρομή που θέλαμε από καιρό και όλο την αναβάλαμε...προορισμός: Σοφικό Κορινθίας: The Ranch.

one day to the ranch

one day to the ranch1

Σε μιάμιση ωρίτσα περίπου από την Αθήνα και αφού περάσαμε από μία πολύ όμορφη διαδρομή προς το Σοφικό, περάσαμε το όμορφο χωριό και προχωρήσαμε 2-3 χιλιόμετρα ακόμα.Μπροστά μας..THE RANCH.

one day to the ranch2
Εικόνα του ράντζου από την είσοδο, λες και είσαι στην Άγρια Δύση!!

one day to the ranch3

one day to the ranch4

one day to the ranch5

Δίπλα στο parking συναντάς το εκπαιδευτικό χωριό, όπου στις 5 η ώρα το απόγευμα μία ευγενική υπάλληλος κάνει ξενάγηση σε όποιον θέλει.Το χωριό έχει παντοπωλείο, τυροκομείο,μύλος (για να αλέθει το σιτάρι),τσαγκάρικο, κουρείο.Τον Φραγκισκάκο τον τραβήξαμε με το ζόρι στην ξενάγηση, αλλά μετά του άρεσε.Είναι ένα όμορφο, μικρό ταξίδι στον χρόνο!!

one day to the ranch6

one day to the ranch7

Πίσω από την κόκκινη ζυγαριά,τα ράφια γεμάτα με τα καλούδια του παντοπωλείου.

one day to the ranch8

one day to the ranch9

Λόγω της ημέρας είχε αρκετό κόσμο, φτάσαμε και σε ώρα αιχμής, λίγο πριν τις 12, περιμέναμε λίγο στην είσοδο.Το κόστος εισόδου είναι 6 €, εκτός από τις φορές που έχουν κάποιες πρόσθετες εκδηλώσεις (όπως εργαστήρια κατασκευών,facepainting,μπαλονοκατασκευές κτλ), όπως τα τριήμερα, όπου είναι 7 €.Τα παιδιά έως τριών χρονών μπαίνουν δωρεάν, ενώ αν θέλεις μπορείς να κάνεις κράτηση για φαγητό σε μπουφέ στα 15 € σύνολο (είσοδος και φαγητό).Το αρχικό μας σχέδιο ήταν να είχαμε κάνει κράτηση για φαγητό, αλλά επειδή αποφασίστηκε τελικά ότι σίγουρα θα πηγαίναμε τελευταία στιγμή, δεν προλάβαμε να κάνουμε κράτηση εγκαίρως.Βέβαια έχει πολλές επιλογές για φαγητό και εκτός του μπουφέ.Όπως σουβλάκια και κρέπες ,που ψήνονται στον εξωτερικό χώρο, απλώς γύρω στις 5 ,6 το πολύ επειδή βραδιάζει,σταματάνε αυτά και έτσι μπορείς να επιλέξεις φαγητό στον εσωτερικό χώρο,στο saloon με το τζάκι και με το πατάρι για πιο ησυχία,όπου έχει χάμπουργκερ (δεν μας ενθουσίασε),αραβικές πίτες, μακαρόνια,σνίτσελ και πίτσα πολύ νόστιμη (την τιμήσαμε δεόντως).

one day to the ranch10

one day to the ranch11
Στο saloon, είναι το εστιατόριο με το μπουφέ, αλλά και ο χώρος με το τζάκι που μπορείς να κάτσεις να φας ή να πιεις καφέ, το πατάρι που επίσης μπορείς να φας ή να δεις tv, κάποιοι βλέπανε αγώνα το βράδυ που κάτσαμε εκεί.Επίσης υπάρχει και μία μεγάλη αίθουσα, σαν παιδότοπος, όπου υπήρχαν διάφορες δραστηριότητες για να απασχοληθούν τα παιδιά, κατασκευές, πειράματα ,μουσικοκινητικά και εκεί το βραδάκι έγινε το μασκέ πάρτι με χορό μικρών και μεγάλων!! 

one day to the ranch12

Όμως, στο ράντζο δεν πας για το φαγητό,αλλά για τις δραστηριότητες και τον χώρο.
Οι δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις είναι:

  •  rodeo (τα παιδιά ανεβαίνουν σε έναν ηλεκτρικό ταύρο που αρχίζει να κουνιέται και πρέπει να κρατηθούν και να μην πέσουν), 
  • βόλτα με την άμαξα,
  • βόλτα με το τρενάκι, που σε κάνει μία βόλτα ενός 15΄ περιμετρικά από το ράντζο, 
  • ιππασία και 
  • τοξοβολία.
  • Υπάρχουν πολλά γήπεδα ποδοσφαίρου , μπάσκετ,τένις, πισίνα και μπορείς να πάρεις εξοπλισμό για αυτά δωρεάν από την reception.

Οι διάφορες δραστηριότητες διαρκούν από τις 10-5 το απόγευμα.Ενώ τις αθλητικές εγκαταστάσεις,τα γήπεδα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις έως τις 10 το βράδυ.

one day to the ranch13

one day to the ranch14
Το φουσκωτό rodeo, περιμένει τα παιδιά να δαμάσουν τον ατίθασο ταύρο.

one day to the ranch15

one day to the ranch16
Βόλτα με την άμαξα, ο Φραγκίσκος ενθουσιάστηκε, την κάναμε 3 φορές.

one day to the ranch17
Το τρενάκι κάνει μία μεγάλη βόλτα σε όλον τον χώρο, μας περνάει και δίπλα από τα ελαφάκια και τα αγριογούρουνα.

one day to the ranch18

one day to the ranch19
Ιππασία μπορούν να κάνουν και οι μικροί και οι μεγάλοι, εμείς είχαμε δοκιμάσει κάποια στιγμή στο Καρπενήσι, οπότε ιππασία σήμερα μόνο ο Φραγκισκάκος. Δύο φορές έκανε, διάλεξε και το άλογο το καφέ με τις βούλες.

one day to the ranch20
Τοξοβολία δοκιμάσαμε μικροί,μεγάλοι με μόνο τον Φραγκισκάκο να βρίσκει τον απόλυτο στόχο τελικά!!Την αγαπήσαμε την τοξοβολία και  δεν αρκεστήκαμε στην μία φορά.

one day to the ranch21

one day to the ranch22

one day to the ranch23

one day to the ranch24

one day to the ranch25

one day to the ranch26
Γύρω, γύρω υπάρχουν ξύλινα σπιτάκια με ονόματα πολιτειών της Αμερικής,Νεβάδα,Οκλαχόμα,Οχάιο κτλ,όπου είναι σπιτάκια,όπου μπορείς να διανυκτερεύσεις,Πολύς κόσμος είχε επιλέξει να μείνει εκεί ,από ότι είδαμε.

one day to the ranch27
Ο βασιλιάς καρνάβαλος περιμένει να καεί αργότερα το βράδυ, όμως εμείς δεν μπορούσαμε να κάτσουμε τόσο αργά, είχαμε δρόμο μπροστά μας.

Τελικά φύγαμε κατά τις 8:30 από το ράντσο, έχοντας περάσει μία πολύ όμορφη Κυριακή και εκεί προχωρώντας προς το αυτοκίνητο, στο σκοτάδι, μέσα στην ησυχία ,με μόνο σύντροφο την μουσική της νύχτας , ταξίδεψα στο χρόνο, όταν μικρή πηγαίναμε κάθε Κυριακή στο χωριό, στο Χαμαίτουλο, σε αυτήν την μικρή κουκκίδα στο χάρτη, που πλέον έχει μόνον έναν κάτοικο, να δούμε την γιαγιά και τους άλλους συγγενείς και θυμήθηκα πόσο όμορφα είναι στην εξοχή, στο χωριό, στη φύση!!!Και ο ουρανός πάντα στο χωριό είναι γεμάτος αστεράκια και θύμησες!!!

Κυριακή αύριο, πρωτομαγιά πλησιάζει ,μία βόλτα στην φύση είναι ότι πρέπει για όλους μας!!!Καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακο και Χρόνια Πολλά (δεν τα είπαμε) πάντα με υγεία και πολλή,πολλή αγάπη!!!

2 σχόλια: