Σάββατο 28 Απριλίου 2018

"Ο ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΚΥΚΝΟΣ" ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ


paper swan book

Την Κατερίνα των KaPa, την ξέρετε!!!Είναι ο άνθρωπος που μας εμπνέει, μας παροτρύνει να κοιτάζουμε τα σημαντικά στη ζωή μας, μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, είναι ακούραστη στο να τρέχει και να προσφέρει έτσι απλά, σε όποιον βρεθεί μπροστά σε ένα κείμενο της, όλην την αγάπη της για τις σημαντικές λεπτομέρειες της ζωής, την ομορφιά της φύσης, την σοφία της, λόγω της επαφής της με τόσους διαφορετικούς ανθρώπους!!!


Ενώ στο πρώτο της βιβλίο,  στο μικρό λευκό κοχύλι, είδαμε την σχέση κυρίως μίας μαμάς με την κόρη της και την απώλεια, σε αυτό η Κατερίνα μας ταξιδεύει στην ζωή πολλών διαφορετικών ανθρώπων που βρέθηκαν στη ζωή της, στο ταξίδι της σε οίκους ευγηρίας, σε κέντρα αποτοξίνωσης,σε νοσοκομεία, σε μέρη όπου "διαφορετικοί" άνθρωποι προσπαθούν να μπουν ή να παραμείνουν στην ζωή!!
Είναι ένα υπέροχο βιβλίο, θα σε συγκινήσει και αυτό, ακόμα και αν δεν έχεις στο άμεσο περιβάλλον σου άτομα με ειδικές ικανότητες ή άτομα δέσμια σε κάποια εξάρτηση.Οι ιστορίες με κάποιον τρόπο μας αγγίζουν όλους μας!!
Προσωπικά ,γενικά στα βιβλία δεν συμπαθώ τις πολλές ανεξάρτητες ιστορίες, γιατί νοιώθω πως δεν προλαβαίνεις να δεθείς με τους ήρωες, όμως σ'αυτό το βιβλίο, στις μικρές ιστορίες κρύβονται τόσο μεγάλα μηνύματα και εσύ εύκολα γίνεσαι ένα με τον κάθε ήρωα!!!
Δεν είναι μόνο τα χέρια της Κατερίνας φτερό, που ακουμπάνε το σώμα και την ψυχή των ανθρώπων (όπως αναφέρεται στο βιβλίο), αλλά είναι και το γράψιμο της φτερό, που ακουμπάει (μιλάει) κατευθείαν στην ψυχή μας!!!

Καλοτάξιδος ο χάρτινος κύκνος σου Κατερίνα και μην σταματάς να γράφεις ,γιατί είμαστε και εμείς "διαφορετικοί" άνθρωποι  και σε χρειαζόμαστε!!!

4 σχόλια:

  1. Ομολογώ ότι δεν το έχω διαβάσει ακόμα, αλλα θα το διορθωσω αυτό άμεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις κυκλοφόρησε Ζήνα, αλλά σίγουρα είναι ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσεις και το λευκό κοχύλι επίσης!!Καλό βράδυ!!

      Διαγραφή
  2. ωωωω τι συγκίνηση γλυκιά μου!!! Χίλια χίλια ευχαριστώ ξανά και ξανά. Πόσο με συγκινείς!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ μας συγκινείς με αυτά που γράφεις Κατερίνα!!Καλοτάξιδος ο χάρτινος κύκνος και ανυπομονούμε για την παρουσίαση του στην Αθήνα!!Καλημέρα!!

      Διαγραφή