Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

EATING CHRISTMAS TREES


eating christmas trees

Είναι μερικά blog, που τα διαβάζεις για τις όμορφες εικόνες τους,για τις όμορφες κατασκευές τους,για την κοσμοθεωρία τους (που λέει και το ανάλογο άσμα), για τον τρόπο που γράφουν,που σε εμπνέουν,σε κάνουν να γελάς ,που σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.Είναι και κάποια blog που σε κάνουν καλύτερη μαμά,ένα από αυτά είναι και το http://www.aspaonline.gr.

Διαβάζω πολλά και θέλω να κάνω ακόμα πιο πολλά με τον-για τον Φραγκισκάκο, αλλά τελικά όταν γυρίζω σπίτι μου βγαίνει όλη η κούραση και δεν είμαι και για πολλά,πολλά.Το Σαββατοκύριακο από την άλλη,που το περιμένω πάντα με μεγάλες προσδοκίες και με μεγάλες λίστες για το πόσα πράγματα θα καταφέρω να χωρέσω μέσα σε 2 1/2  24ωρα,περνάει σαν νεράκι και έτσι οποιαδήποτε όμορφη και μη χρονοβόρα ιδέα για κατασκευές, συνταγές κτλ, είναι ευπρόσδεκτη!!
Έτσι και τα φαγώσιμα χριστουγεννιάτικα δεντράκια είναι μία από αυτές.
Τα υλικά μας απλά και μπορείς εννοείται να αυτοσχεδιάσεις.Εκτός από τα χωνάκια παγωτού που είναι δεδομένα,μπορείς να χρησιμοποιήσεις σοκολάτα,γλάσο,ζαχαρόπαστα για να καλύψεις τα χωνάκια και έπειτα είσαι ελεύθερος να τα διακοσμήσεις όπως θέλεις.Να χρησιμοποιήσεις πολύχρωμα κουφετάκια, πολύχρωμη τρούφα,corn flakes,marsmalows,σοκολατένια μπιλάκια(από παιδικό γιαούρτι),σταφίδες και ξηρούς καρπούς(για πιο υγιεινή εκδοχή)..

Εγώ χρησιμοποίησα λευκή σοκολάτα (που χρωμάτισα με χρώμα ζαχαροπλαστικής), πολύχρωμα κουφετάκια,τρούφα και σοκολατένια μπιλάκια(από παιδικό γιαούρτι).

eating christmas trees 1

Και ενώ τα χωνάκια μου στέκουν καμαρωτά περιμένοντας με ανυπομονησία να μεταμορφωθούν σε πράσινα δεντράκια,  

eating christmas trees 2

η σοκολάτα λιώνει σε  μπεν μαρί.

eating christmas trees 3

Και πίσω από την ομίχλη του καπνού,η σοκολάτα είναι πλέον πράσινη!!

eating christmas trees 4
Καλλιτεχνική φωτογραφία!!

Αν θυμάμαι καλά η λευκή σοκολάτα σκληραίνει γρήγορα ή ίσως βοήθησε και το χρώμα.Πάντως δεν είχαμε αυτό που λέμε ρευστή σοκολάτα.Έγινε σαν μία πολύ,πολύ μαλακιά ζύμη,την οποία άπλωσα πάνω στο χωνάκι του Φραγκισκάκου (που περίμενε με ανυπομονησία να στολίσει το δέντρο του και φυσικά να το φάει)!!

eating christmas trees 5

 Η σοκολάτα βγήκε λίγη,είχαμε και το πρόβλημα που δεν ήταν ρευστή, οπότε για τους μεγάλους (εμάς) , η σοκολάτα και τα στολίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου μπήκαν μέσα στο δέντρο-χωνάκι, άλλωστε πολύ γρήγορα είχαν εξαφανιστεί!

eating christmas trees 6

Έτσι μέσα σε ελάχιστα λεπτά φτιάξαμε κάτι όμορφο,χριστουγεννιάτικο,πολύχρωμο,μαγικό!!

eating christmas trees 7

Για φανταστείτε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε ένα ολόκληρο δάσος από δεντράκια και να προσθέσετε και μπισκοτόσπιτα

eating christmas trees 8
Ένα μπισκοτόσπιτο φτιαγμένο από πτι μπερ,καραμέλα και ελάχιστα στολίδια.Δεν υπήρχε δυνατότητα για περισσότερα πράγματα εκείνη τη στιγμή και κάποιο "μπισκοτάκι", ήθελε μπισκοτόσπιτο οπωσδήποτε!!

και ένα μαγικό χωριό, που τρώγεται να εμφανιστεί μεμιάς μπρος στα μάτια σας!!Η μαγεία είναι γύρω μας, ας την ανακαλύψουμε!!!Καλημέρα,καλά Χριστούγεννα!!!Να χαρείτε την κάθε στιγμή,πάντα με υγεία και πολλή,πολλή αγάπη!!!

2 σχόλια:

  1. το όμορφες ιδέες για να στολίσουμε το παιδικό τραπέζι τώρα τις γιορτές!
    χρόνια πολλά με υγεία σου εύχομαι!καλές γιορτές να περάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχραιστώ Λίτσα!!!Καλά Χριστούγεννα,με υγεία και πολλή,πολλή αγάπη!!!

      Διαγραφή