Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΕΝΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ


  Tην Κυριακή 6 Δεκεμβρίου το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης και των δύο ανδρών της οικογένειας,έγραφε επίσκεψη στο Αβέρωφ!!!

averof collage


Θέλαμε από καιρό να επισκεφτούμε αυτό το πλοίο, που το βλέπαμε αραγμένο στη μαρίνα όποτε κατηφορίζαμε προς τον Φλοίσβο,έτσι και εγώ το συμπεριέλαβα στο χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο.

averwf1

Ήταν καλή ημέρα ,έτσι πολύς κόσμος βρήκε την ευκαιρία για μία όμορφη ξενάγηση σε ένα πλοίο που ναυπηγήθηκε το 1911,υπήρξε ναυαρχίδα του Ελληνικού Στόλου,το 1953 το απέσυραν στον Πόρο,ώσπου το 1983 το μετέφεραν στην Αθήνα και το μετέτρεψαν σε πλωτό μουσείο.

averwf2
 
averwf3
 
Ανεβαίνουμε από τις ξύλινες σκάλες πάνω στο στολισμένο με σημαίες θωρηκτό Αβέρωφ,μιας και 6 Δεκεμβρίου γιορτάζει το ναυτικό, μας περιμένει ένας ευγενικός ναύτης και η ξενάγηση αρχίζει...

averwf4
 
averwf5
 
 Αρχικά καθόμαστε και βλέπουμε ένα μικρό ενημερωτικό βίντεο για την ιστορία του πλοίου και έπειτα περηφερόμαστε στους χώρους,εκεί που γέμιζαν με κάρβουνο δύο ημέρες τις αποθήκες του πλοίου,στα μαγειρία,στα γραφεία και στις καμπίνες του καπετάνιου και των αξιωματικών,
 
averwf15
 
averwf6
 
averwf7

στις αιώρες που κοιμόντουσαν με βάρδιες οι ναύτες,

averwf8
 
στον μπούσουλα,στον η/υ της εποχής όπου τους έλεγε με ακρίβεια που βρίσκονται τα άλλα πλοία,

averwf9
 
μάθαμε για το τι συμβολίζει η στολή του ναύτη και πολλά άλλα πράγματα.Το πλοίο ήταν γεμάτο από κόσμο,παιδιά όλων των ηλικιών,μια όμορφη γιορτή!!!

averwf10

Δίπλα στο Αβέρωφ υπάρχουν και μερικά άλλα μικρότερα πολεμικά πλοία,που συμπληρώνουν το όμορφο σκηνικό,σε ένα από αυτά μπορείς να το επισκεφτείς χωρίς ξενάγηση.

averwf11
 
averwf12
  
averwf13
 
Ενώ φεύγοντας, μας αποχαιρετάει ο Κουντουριώτης.
 
averwf14

Όσοι βρεθείτε κοντά στο Αβέρωφ, μην παραλείψετε να το επισκεφτείτε, θα το ευχαριστηθείτε μικροί και μεγάλοι.Το εισιτήριο κοστίζει 3€,ενώ κάποιες ημέρες όπως και η 6η Δεκεμβρίου η είσοδος είναι δωρεάν http://www.averof.mil.gr/.

Καλή εβδομάδα να έχουμε και να μη σταματάμε να ανακαλύπτουμε και να απολαμβάνουμε, τις ομορφιές που υπάρχουν γύρω μας!!!

4 σχόλια:

  1. Τι όμορφη βόλτα! Όλο λέω ότι πρέπει να πάω αλλά δεν έχει τύχει ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμείς το λέγαμε καιρό,για αυτό το έβαλα στο ημερολόγιο...ήταν μια όμορφη ημέρα!!!

      Διαγραφή
  2. Καλώς σε βρίσκω Ιωάννα! Να που οι δωρεάν βόλτες στα μουσεία μας έκαναν να γνωριστούμε! Όταν κατέβουμε Αθήνα με τα παιδιά θα ήταν εντυπωσιακό να το επισκεφτούμε!
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες Kathy!!!Nαι είναι πραγματί όμορφο και θα αρέσει και στα παιδιά σίγουρα!!!Καλημέρα!!!

      Διαγραφή