Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΟΝΤΡΟΣ,ΑΠΛΑ ΕΥΣΩΜΟΣ

 Θυμάστε τον εύσωμο Οβελίξ;




Που υποστήριζε πως δεν είναι χοντρός, απλά εύσωμος;
Για να μην καταλήξω να υιοθετήσω την ατάκα του, είπα να αρχίσω δίαιτα ή καλύτερα διατροφή!

Μετά από σχεδόν τρεις μήνες, είπα να επιστρέψω σιγά,σιγά στη διατροφή μου!Την είχα αρχίσει στο τέλος της άνοιξης και μετά από δύο μήνες και αφού έχασα 6 κιλά, έκανα ένα καλοκαιρινό διάλειμμα.
Μπήκε το φθινόπωρο για τα καλά και εμείς πρέπει να μπούμε σε μία σειρά...

Ξέρω πως όλοι έχουμε διαβάσει πάρα πολλά για δίαιτες!Εδώ θα σας γράψω μερικές μικρές συμβουλές και συμπεράσματα από αυτήν την εμπειρία μου,την δίαιτα με τη βοήθεια διαιτολόγου!

  • Πρέπει κάθε ημέρα να έχουμε 5 γεύματα.              Πρωινό,δεκατιανό,μεσημεριανό,απογευματινό και βραδινό.Δεν είναι δύσκολο,απλά θέμα συνήθειας.Εφαρμόστε το,θα νοιώθετε πιο δυνατοί όλην την ημέρα και δεν θα πεινάτε.
  • Πίνετε πολύ νερό,όσο πιο πολύ μπορείτε.
  • Μακαρόνια τρώμε μία φορά την εβδομάδα μόνο και συγκεκριμένη ποσότητα (δηλαδή σ΄ένα βαθύ πιάτο,το γεμίζουμε μέχρι εκεί που αρχίζει το ίσιο του πιάτου) με 2-3 κουταλιές σούπας τυρί.
    http://amaroussion.blogspot.gr/2010/05/blog-post.html
    http://www.athensmagazine.gr/portal/galleries/gallery/2427
    http://amaroussion.blogspot.gr/2010/05/blog-post.html
  • Προτιμάμε τα άπαχα τυριά.Αν φάτε φέτα προσοχή στην ποσότητα,τρώμε ποσότητα ίση μ΄ένα "σπιρτόκουτο".Κατίκι 2 κουταλιές της σούπας,ανθότυρο 2 σπιρτόκουτα..
  • Γενικά προσέχουμε την ποσότητα του φαγητού μας.Εκτός από τις σαλάτες που μπορούμε να καταναλώσουμε απεριόριστα,απ΄όλα τα άλλα φαγητά τρώμε συγκεκριμένη ποσότητα. Π.χ.γεμιστά δύο κομμάτια,όσπρια ή λαδερό ή μακαρόνια,σε βαθύ πιάτο γεμάτο μέχρι εκεί όπου ξεκινάει το ίσιο του πιάτου.
  • Το αγαπημένο μου ψωμάκι,πρέπει να καταναλώνεται και αυτό με μέτρο,1-2 φέτες ψωμιού(καλύτερα ψωμί του τοστ,όπου ελέγχεται καλύτερα η ποσότητα).Επίσης μου έχει πει η διαιτολόγος, αν πεινάω καλύτερα να φάω λίγο ψωμί παραπάνω παρά φαγητό.

  • Το αγαπημένο μου γλυκάκι επιτρέπεται μόνο μία φορά την εβδομάδα ή εναλλακτικά μία σοκολάτα που την μοιράζω σε κομμάτια και τρώω λίγο κάθε ημέρα (εγώ προσωπικά επιλέγω την πρώτη εναλλακτική).

    http://www.athensmagazine.gr/portal/galleries/gallery/2427
    http://www.athensmagazine.gr/portal/galleries/gallery/2427

    http://www.athensmagazine.gr/portal/galleries/gallery/2427


    http://www.slideshare.net/OlymposTM/ss-14820843

  • Ευτυχώς δεν έχουμε περιορισμό στον καφεδάκο,πίνουμε όσο θέλουμε.
http://www.slideshare.net/OlymposTM/ss-14820843
  • Το τελευταίο γεύμα της ημέρας, το ολοκληρώνουμε 2 ώρες πριν τον ύπνο.
  • Τέλος,το σημαντικότερο πράγμα όταν ξεκινάμε δίαιτα είναι η ψυχολογία!Εγώ όταν δεν είμαι καλά,δυστυχώς τρώω αρκετά, φαγητό και γλυκό.(Εκτός και αν είστε από τις τυχερές που όταν είστε στεναχωρημένες δε βάζετε μπουκιά στο στόμα σας). 

    Μην κρυφτείτε λοιπόν,πίσω από τα φαρδιά ρούχα του χειμώνα και ξεκινήστε "διατροφή"!!!

3 σχόλια: