Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΕΡΙΩΝ

    Γεια σας και καλό μήνα!!!!Άντε μπήκε για τα καλά η Άνοιξη,ώρα για ανανέωση και του σπιτιού και του εαυτού μας!
Ήθελα από καιρό να σας δείξω την μεταμόρφωση κάποιων κεριών και αν και δεν είναι πολύ ανοιξιάτικη αλλαγή,είναι μια αλλαγή,είναι μία αρχή!Μ'αρέσει να ασχολούμαι με το σπίτι, ακόμα και μία μικρή αλλαγή με ευχαριστεί!

Η πρώτη αλλαγή έγινε με τη μέθοδο decoupage ή μέθοδος της χαρτοπετσέτας(σίγουρα όλοι την έχετε ακούσει)!
Μ'αρέσει πολύ αυτή η μέθοδος, γιατί μπορείς να μεταμορφώσεις πάρα πολλά πράγματα,κεριά,
σημειωματάρια,κουτιά ξύλινα,χάρτινα,κασόνια,καρέκλες,έπιπλα,γυάλινα βαζάκια και ότι άλλο μπορεί να έρθει στο μυαλό σας.Είναι πολύ απλή και εύκολη μέθοδος και το μόνο που χρειάζεσαι είναι όμορφες χαρτοπετσέτες,κόλλα(εγώ πήρα ατλακόλ,αλλά νομίζω υπάρχουν και άλλες ειδικές για decoupage) και ένα πινέλο για την εφαρμογή της κόλλας.
Από την χαρτοπετσέτα μας κρατάμε το πάνω,πάνω φύλλο με το σχέδιο.Κόβουμε όποιο κομμάτι του σχεδίου της χαρτοπετσέτας μας αρέσει και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ή και ολόκληρη την χαρτοπετσέτα.Περνάμε με το πινέλο μας λίγη κόλλα πάνω στην επιφάνεια που θέλουμε να κάνουμε decoupage,έπειτα κολλάμε προσεχτικά την χαρτοπετσέτα μας και περνάμε ξανά με ελάχιστη κόλλα το πινέλο μας πάνω από την χαρτοπετσέτα(προσεκτικά μην σκιστεί η χαρτοπετσέτα) και το αφήνουμε να στεγνώσει!Και το καινούργιο μας κερί είναι έτοιμο!


Εγώ χρησιμοποίησα μία χαρτοπετσέτα από τα πρώτα γενέθλια του Φραγκίσκου μας!

Πριν συνεχίσω,θα ήθελα να σας δείξω μία καρέκλα που είναι υπέροχη και έχει φτιαχτεί με τη μέθοδο decoupage από την Κατερίνα, από το υπέροχο blog, kapaworld.blogspot.gr!Την λάτρεψα αυτήν την καρέκλα,ελπίζω κάποια στιγμή να δημιουργήσω κάτι ανάλογο!


http://kapaworld.blogspot.gr/2011/09/blog-post_26.html

Η δεύτερη αλλαγή των κεριών έγινε με τις αυτοκόλλητες ταινίες!Τις ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα και είναι πολύ χρήσιμο υλικό,γιατί μπορείς να μεταμορφώσεις εύκολα βαζάκια,κουτάκια,κεριά,τετράδια,ακόμα και να διακοσμήσεις τους τοίχους του παιδικού δωματίου και όχι μόνο!




Είχα κάποια απλά καφέ κεριά που εδώ και χρόνια τα είχα διακοσμήσει με τούλι και ήθελαν κάποια ανανέωση.



Έτσι πήρα τις κολλητικές ταινίες μου και δημιούργησα καρό και ριγέ μοτίβα,που μου αρέσουν!




Και τα καινούργια μου κεριά.βρήκαν τη θέση τους δίπλα στα άλλα ριγέ κεριά, που είχα αγοράσει παλιότερα.



Σήμερα,ψάχνοντας στο internet βρήκα σε μία ανάρτηση της Σοφίας,από το blog shareyourlikes,πως να φτιάξουμε τις δικές μας αυτοκόλλητες ταινίες ή washi tapes!Σίγουρα θα φτιάξω κάποια δικιά μου,σύντομα!


 http://shareyourlikes.wordpress.com/2012/02/15/
                                                 

Τέλος, να κλείσω με μια όμορφη διακόσμηση τοίχου με τις ταινίες μας, που βρήκα στο palletino.gr
ΤΑΙΝΙΑ-ΔΙΑΚ11pg

Καλές δημιουργίες και καλή ανανέωση!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου